wtorek 22 Sty 2019

Klauzula informacyjna Biblioteki Publicznej Miasta i Gminy w Krobi zgodna z RODO

W dniu 25 maja 2018 roku we wszystkich krajach należących do Unii Europejskiej zaczyna być stosowane Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych Osobowych 2016/679 (RODO).

Uprzejmie informujemy wszystkich Państwa, iż Biblioteka Publiczna Miasta i Gminy w Krobi dostosowała do wytycznych RODO wewnętrzną Politykę Bezpieczeństwa Przetwarzania Danych Osobowych, Politykę Bezpieczeństwa Informacji, Politykę Zarządzania Systemem Informatycznym oraz wprowadziła ogólnodostępną Klauzulę informacyjną.

 

 

Klauzula informacyjna Biblioteki Publicznej Miasta i Gminy w Krobi

Zgodnie z art. 13 ust. 1 – 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L nr 119, s 1) dalej RODO - informujemy, że:

1. Administratorem danych osobowych jest Biblioteka Publiczna Miasta i Gminy w Krobi  reprezentowana przez Dyrektora

2. W Bibliotece Publicznej wyznaczono inspektora Ochrony Danych. Możesz się z nim skontaktować w sprawach ochrony swoich danych osobowych przez e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi. , numer tel.: 655711709, lub pisemnie na adres naszej siedziby, wskazany w pkt. 1

3. Celem przetwarzania danych w Bibliotece Publicznej jest wykonywanie podstawowych zadań instytucji, związanych z zatrudnianiem pracowników, zawieraniem umów, celami statutowymi (udostępnianie zbiorów bibliotecznych, organizacja wycieczek, wypoczynku, imprez, zajęć i warsztatów edukacyjnych, etc.)  zgodnie z art. 6 ust. 1

4. Twoje dane osobowe będą przechowywane przez okres niezbędny do realizacji celów określonych w pkt 3, a po tym czasie przez okres oraz w zakresie wymaganym przez przepisy powszechnie obowiązującego prawa

5. Przysługuje Ci prawo dostępu do treści danych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także prawo sprzeciwu, zażądania zaprzestania przetwarzania i przenoszenia danych, jak również prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie oraz prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego (tj.: Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych).

6. Dane udostępnione przez Ciebie nie będą podlegały udostępnieniu podmiotom trzecim. Odbiorcami danych będą tylko instytucje upoważnione z mocy prawa.

7. Dane udostępnione przez Ciebie nie będą podlegały profilowaniu.

8. Administrator danych nie będzie przekazywać danych osobowych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.9.

9. Nieudostępnienie danych osobowych uniemożliwia świadczenie usług oferowanych przez Bibliotekę Publiczną Miasta i Gminy w Krobi.

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}