Konferencja pn. „Produkty lokalne – szanse i wyzwania” |
Gospodarka |
Wpisany przez Administrator |
piątek, 09 grudnia 2011 15:21 |
Na konferencji omówiono: kwestię jakości produktów żywnościowych w Programach Operacyjnych 2007-2013, rolę produktów tradycyjnych w strategiach LGD Programu Leader+ , problemy budowy rynku produktów jakościowych, kwestię rozpoznawalności produktów tradycyjnych. Na sam koniec przygotowano sesje warsztatowe w zakresie sprzedaży bezpośredniej produktów tradycyjnych, rynkowe wyzwania dla produktów z oznaczeniami geograficznymi, a także problemy promocji polskiej żywności. Konferencja była podsumowaniem dyskusji w ramach klastrów i generalnie LGD na temat produktów lokalnych. LGD z całej Polski miały możliwość zaprezentowania swojego potencjału poprzez przywiezienie produktów lokalnych. Głównym partnerem FAOW w organizacji poza Lokalnymi Grupami Działania była Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego z panią prezes Izabelą Byszewską. Konferencja była okazją do pokazania dorobku poszczególnych LGD w zakresie wspierania i kreowania rozwoju lokalnego z wykorzystaniem produktów lokalnych, a także okazją do zaprezentowania pozytywnego wizerunku programu LEADER. W załączeniu krótka foto-relacja z konferencji.
View the embedded image gallery online at:
http://krobia.home.pl/autoinstalator/joomla3/index.php/joomla-overview/wydziay-urzdu-miejskiego/wydzia-spraw-spoecznych/wiadomoci-gospodarcze/192-konferencja-pn-produkty-lokalne--szanse-i-wyzwania-#sigProGalleria480ce1edb3
|